RA SLOVENIJA 1, 26.06.2015, DOGODKI IN ODMEVI, 15.46

V zvezi_z_lastništvom_Večera_se_obetajo_spremembeČasopisno založniško podjetje Večer je po današnji skupščini v 100 odstotni lasti družbe Dober večer. Dozdajšnja večinska lastnica se je namreč odločila za iztis malih delničarjev in za preoblikovanje časopisne hiše iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Prispevek Vesne Martinec.
VESNA MARTINEC: Skupščina Večera je pričakovano podprla oba predloga večinskega lastnika, družbe Dober Večer in z več kot 99 odstotno večino potrdila tako predlog o izključitvi manjšinskih delničarjev, kot preoblikovanje iz delniške družbe v družbo z omejeno odgovornostjo. Imela bo tri direktorje Uroša Hakla, Miho Klančarja in Aleksandra Bratino. Preoblikovanje v d.o.o. za zaposlene in poslovne partnerje ne prinaša sprememb, za lastnika pa, po besedah direktorja družbe Dober Večer Saša Todoroviča pomeni. 


SAŠO TODOROVIČ: Bolj poenostavljeno poslovanje in pa tudi zmanjšanje stroškov. 
MARTINEC: Za slabe 4 odstotke Večera, kolikor so jih še imeli v rokah mali delničarji, bo družba Dober Večer odštela nekaj manj kot 40.000 evrov, oziroma 3,9 evra na delnico. Večinoma so mali delničarji nekdanji sodelavci Večera, med njimi nekdanji novinar in urednik Slavko Vizovišek. 
SLAVKO VIZOVIŠEK: Jaz upam, da gre tukaj za lastnika, ki bo želel ostati v časopisni dejavnosti. To bo moral seveda dokazati s svojim delom, na vsebini časopisa, edicij.
MARTINEC: Novi lastnik je lani od Dela kupil 80 odstotni delež v Večeru in že takrat napovedal organizacijske in vsebinske spremembe. 
TODOROVIČ: Organizacijsko so se določene spremembe že zgodile, prav tako pa delamo na novih produktih.
MARTINEC: Pojasnjuje solastnik Todorovič. Tako so doslej že prenovili nedeljsko izdajo Večera in uvedli brezplačnik za Koroško, ki ga prejemajo vsa gospodinjstva, financirajo pa ga z oglaševanjem. Dober Večer je tudi prodal prostore Večerovega dopisništva v Ljubljani, vendar o višini kupnine molči. Prav tako ne želijo razkriti za koliko so zmanjšali število zaposlenih. 

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Martinec Vesna
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 26. 06. 2015 
Termin: 15:46
Trajanje: