TV SLOVENIJA 1, 11.06.2013, DNEVNIK, 19.10

Skupščina Zavarovalnice_TriglavMANICA J. AMBROŽIČ (voditeljica): Danes se je sešla tudi skupščina Zavarovalnice Triglav, izvolila je nove nadzornike med njimi dva tujca in izglasovala najvišje dividende do zdaj. Odstavljeni predsednik uprave Matjaž Rakovec je brez pooblastil, delovno razmerje se mu bo izteklo v petek.
FLORJAN ZUPAN (novinar): Zaradi kršenja prevzemne zakonodaje država tokrat ni imela glasov tako, da so o novih nadzorniki odločali mali delničarji in tisti, ki zastopajo hrvaške in domače sklade. Sklade bosta tako zastopala Dubravko Štimac in Marko Gobbo, državo Matej Runjak, Gregor Kastelic in Matija Blažič, male delničarje pa predsednik Združenja malih delničarjev.


RAJKO STANKOVIĆ (novi član nadzornega sveta Zavarovalnice Triglav): Predlog smo uskladili z vsemi deležniki, saj smo želeli, da nadzorni svet je oblikovan za daljše obdobje ne samo za obdobje enega ali dveh mesecev. 
ZUPAN: Slovenska odškodninska družba pa je predlagal tudi rekordno dividendo in sicer 2 evra bruto, kar je dvakrat več kot je predlagala uprava. 
ANDREJ SLAPAR (v.d. predsednika uprave Zavarovalnice Triglav): Uprava je predlagala kot veste 1 evro bruto na delnico. Mi menimo, da je bil ta predlog ustrezen in primeren bo pa Zavarovalnica Triglav ne glede na današnjo odločitev delničarjev še naprej uspešno poslovala.
ZUPAN: Država kot večinska lastnica bo tako dobila skoraj 30 milijonov. Potem, ko so nadzorniki minuli mesec razrešili dosedanjega predsednika uprave Matjaža Rakovca so delničarji danes dobili odgovor sedanje okrnjene uprave, da bo raziskala nekatere sporne posle na Balkanu. Odstavljeni predsednik je zavrnil ponujeno delovno mesto v zavarovalnici zato bo v petek dobil odpoved vendar pa mu po pogodbi pripada 75 tisoč evrov odpravnine. Kdaj bodo nadzorniki imenovali novega predsednika uprave pa še ni znano.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 11. 06. 2013 
Termin: 19:00
Trajanje:2