TV SLOVENIJA 1, 06.05.2010, DNEVNIK, 19.30

Skup_ina_PetrolaMANICA J. AMBROŽIČ: Petrol je po neuspešni zgodbi v Istrabenzu pripravljen na nove prevzeme. Uprava je na današnji skupščini dobila dovoljenje za povečanje osnovnega kapitala za 50 odstotkov v prihodnjih petih letih. Petrol pa se bo pridružil tudi malim delničarjem, ki zahtevajo posebno revizijo v Istrabenzu in razmišljajo o tožbi zoper Igorja Bavčarja.


FORJAN ZUPAN: Slabitve, tudi zaradi Istrabenza, so lanski dobiček oklestile na dobrih 14 milijonov, od tega bodo 12 milijonov razdelili za dividende v višini 5,9 evra. Uprava pa bo lahko v naslednjih petih letih povečala osnovni kapital za polovico. Denar bi porabili za nove prevzeme, ogledani imajo že dve družbi.
ALEKSANDER SVETELŠEK (predsednik uprave Petrola): Malo je priložnosti, ki se pojavijo za velike prevzeme v sosednjih državah in v državi, v kateri smo že prisotni in v panogi, kjer smo prisotni. In ti dodatni viri so namenjeni izključno za tak tip prevzemov.
ZUPAN: Petrol se je pridružil malim delničarjem v zahtevi za novo revizijo v Istrabenzu in morebitno tožbo zoper nekdanje vodstvo.
SVETELŠEK: Da se naredi ena celotna revizija poslovanja Istrabenza in na osnovi tega se bomo potem odločali dalje.
ZUPAN: Za novo nadzornico pa so danes imenovali generalno sekretarko združenja nadzornikov Ireno Prijovič.



Medij: TV Slovenija 1
Avtorji:
Zupan Florjan,Ambrožič J. Manica
Teme:
mali delničarji
Rubrika / Oddaja:
Dnevnik
Datum:
06. 05. 2010
Termin:
19:30
Trajanje:
2