TV SLOVENIJA 1, 23.02.2015, DNEVNIK, 19.30

Prisilna poravnava_Thermane_LaškoJASMINA GREGOREC: Thermana Laško je od oktobra v prisilni poravnavi, a po mnenju malih delničarjev neupravičeno. Da se je znašla v njej, je tako, odvetnik malih delničarjev Borut Soklič, kriva tudi družba za upravljanje terjatev bank. Tej Soklič očita zlorabo pravic in nemoralnost, zato jo bo še ta teden kazensko ovadil. 
PETRA BEZJAK: Ali je Thermana Laško šla v prisilno poravnavo upravičeno ali ne, bo odločalo celjsko sodišče, ki je danes začelo obravnavo tega primera. Borut Dolar, ki mu Thermana dolguje 300 evrov, namreč ugovarja prisilni poravnavi. 
BORUT SOKLIČ (zagovornik upnika Boruta Dolarja): Družba pravzaprav sploh ni bila insolventna ob uvedbi postopka in da je bila insolventnost umetno ustvarjena, predvsem z računovodskimi operacijami. 
BEZJAK: In kakšna je bila potem vloga DUTB? Soklič pojasnjuje: 


SOKLIČ: Glavni upnik DUTB tekom postopka preko Abanke podal izjavo o odpoklicu kredita in zahteval takojšnje vračilo, kar pa bi dejansko povzročilo insolventnost družbe. DUTB očitamo zlorabo pravic in položaja. 
BEZJAK: Nezakonitost, nemoralnost? 
SOKLIČ: V tem trenutku gotovo vsaj nemoralnost, o nezakonitosti bomo pa še razmislili. 
BEZJAK: Gre za posojilo v višini dobrih 22 milijonov evrov, ki ga zdaj DUTB prodaja. Sodni postopki pa na prodajo ne vplivajo, so sporočili iz slabe banke, a zaradi primera Thermane Soklič napoveduje kazenske ovadbe proti DUTB. 
SOKLIČ: Gotovo je tudi DUTB eden izmed tistih, o katerih razmišljamo. 
BEZJAK: Neuradno naj bi bili kazensko ovadeni še izvršni direktor slabe banke Janez Škrubej in sedanji predsednik uprave Thermane Laško, Andrej Bošnjak, ki danes procesa na sodišču ni hotel komentirati. 

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Bezjak Petra
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 23. 02. 2015 
Termin: 19:30
Trajanje: