RA SLOVENIJA 1, 07.10.2013, DOGODKI IN ODMEVI, 15.38

O sklepih_skupščine_nadzornikov_Luke_KoperPred približno pol ure se je končala težko pričakovana izredna skupščina Luke Koper. S prvimi informacijami o tem kaj so sklenili delničarji se oglaša Nataša Ugrin Tomšič.
NATAŠA UGRIN TOMŠIČ: Delničarji, prisotnih jih je bilo dobrih 77 odstotkov, so potrdili vse spremembe statuta, med katerimi je najpomembnejši člen, ki določa, da je za prenos in obremenitev nepremičnin družbe potrebno predhodno soglasje nadzornega sveta. SOD je nasprotne predloge poslal tik pred skupščino, med njimi tudi imena novih nadzornikov. Tokrat niso predlagali razrešitve predstavnice Mestne občine Koper in Sabina Mozetič ostaja.

Med novimi imeni pa so izvršna direktorica Prve osebne zavarovalnice Alenka Žnidaršič Krajnc, dekanja Fakultete za pomorstvo in promet Elen Tvrdy, Andrej Šercer iz Vzajemne, Žiga Škerjanec iz SOD-a in najzanimivejši Rado Antolovič, lanski pretendent za predsednika uprave luke. Zaposlen je v Dubaju, vendar redno obiskuje Slovenijo, zato se ni bati, da se ne bi udeleževal sej. Predsednik uprave luke Gašpar Gašpar Mišič po novem ne izpolnjuje pogojev za to mesto, za katero je predvidena univerzitetna izobrazba in pet let delovnih izkušenj na vodstvenih položajih v velikih družbah. Ker pa določbe za nazaj ne veljajo, se Mišič za svoj položaj ne boji. Mali delničarji so napovedali izpodbojno tožbo, saj menijo, da so z nekaterimi določbami statuta kršene pravice zaposlenih.

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Ugrin Tomašić Nataša
Teme: mali delničarji, skupščina Luka Koper
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 07. 10. 2013
Termin: 15:38
Trajanje:2