TV SLOVENIJA 1, 27.02.2015, DNEVNIK, 19.10

NKBM vstopa_v_pomlad_z_Robertom_SenicoDEJAN LADIKA: Drugo največjo slovensko banko pa bo poslej vodil Robert Senica. Nadzorni svet ni sprejel predloga dozdajšnjega predsednika uprave Aleša Hauca naj ga razreši zaradi zdravstvenih razlogov, ampak je Haucu ponudil drugo delovno mesto v banki. Tako je banka tudi veliko privarčevala. 
ANA BUČAR: Po pravni preučitvi so se nadzorniki odločili, da Alešu Haucu, ki banko zapušča po dobri polovici oddelanega mandata ne pripada izplačilo nadomestila konkurenčne klavzule v višini 24 bruto plač, niti 6 mesečna odpravnina, skupno gre za okoli 300.000 evrov. 


PETER KUKOVICA (predsednik nadzornega sveta Nove KBM): Je nadzorni svet sprejel sklep o odpoklicu gospoda Aleša Hauca z mesta predsednika uprave Nove KBM, zaradi nesposobnosti voditi posle iz zdravstvenih razlogov, zaradi česar niso nastale okoliščine, ki bi utemeljevale izplačilo odpravnine ali nadomestila za izplačilo konkurenčne klavzule. 
BUČAR: Ponudili mu bodo novo pogodbo o zaposlitvi za drugo ustrezno delovno mesto. Kaj konkretno naj bi Hauc, ki je zadnje tri mesece večino časa preživel na bolniški počel, pa prvi nadzornik ni pojasnil. Sicer pa banko prevzema Robert Senica, ki se je Haucu pridružil aprila lani, pred tem pa je vodil Poštno banko Slovenija.
KUKOVICA: Z imenovanjem predsednika uprave je zagotovljena nadaljnja operativnost uprave, ustrezno korporativno upravljanje banke in njeno nemoteno poslovanje tudi v prihodnje. 
BUČAR: Banko čaka prodajni postopek, žal naj bi zanjo kljub zadnji kar 870 milijonski dokapitalizaciji ponujali pičlih 200 milijonov. Razrešiti pa bodo morali tudi razlastitev okoli 100.000 malih delničarjev, ki svojo pravico iščejo tudi v Bruslju. 

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Bučar Ana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 27. 02. 2015 
Termin: 19:10
Trajanje: