TV SLOVENIJA 1, 19.06.2015, DNEVNIK, 19.33

Neprijetnosti v_KrkiELEN BATISTA ŠTADER: Zdaj pa k dogajanju v novomeški Krki. Včerajšnja skupščina je razveljavljena, sklepi so zaradi proceduralnih razlogov nični, dolenjski farmacevt mora skupščino ponoviti. Tako najkrajše v zapletu, ki ga v Krki ne komentirajo. Kakorkoli že, 60 tisoč delničarjev bo moralo na izplačilo dividend še počakati, o njihovi višini bodo ponovno odločali. 
PETRA DRŽAJ: Krkina uprava je 19 maja sklicala skupščino družbe, od objave do izvedbe mora miniti najmanj 30 dni, to pomeni, da bi bila lahko šele danes, skupščina pa je bila včeraj. Na njej je pooblaščenec malih delničarjev napovedal, da bo izpodbijal sprejete sklepe in uveljavljal ničnost skupščin. Prvi mož Krke po včerajšnji skupščini. 


JOŽE COLARIČ (predsednik uprave novomeške Krke, včeraj): To je njihova pravica, da izpodbijajo, čeprav po mojem skromnem mnenju ni niti najmanjše osnove za kaj takega. 
DRŽAJ: Danes je uprava razveljavila vse sklepe, od višine dividende, ki naj bi znašal 2,2 evrov bruto na delnico, do novih članov nadzornega sveta, vendar zapleta ne komentirajo. 
RAJKO STANKOVIČ (Društvo Mali delničarji Slovenije): Upamo, da bo za to kdo odgovarjal, tisti, ki je povzročil to celo zmedo, bo moral prevzeti tudi stroške, ki jih je imela družba po nepotrebnem z organiziranim zbiranjem pooblastil za samo izvedbo skupščine, po naših ocenah je to med 30 in 50 tisoč evrov. 
DRŽAJ: Vprašanje pa je, kako bo Krka delovala brez nadzornega sveta. Večini oziroma šestim od devetih članov se namreč mandat izteče v nedeljo. 
STANKOVIČ: Bomo pa predlagali tudi nove predstavnike v novem nadzornem svetu. Hkrati bomo podali tako nasprotni predlog za višjo dividendo v enakem znesku, kot je bila neizglasovana. 
DRŽAJ: Popoldne pa so iz Krke sporočili, da bo uprava takoj sklicala novo skupščino. 

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Držaj Petra
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 19. 06. 2015 
Termin: 19:33
Trajanje:2