TV SLOVENIJA 1, 30.10.2014, DNEVNIK, 19.36

Med vodstvom_Thermane_Laško_in_malimi_delničarji_se_spet_zapletaJASMINA GREGOREC (voditeljica): Med vodstvom Thermane Laško in malimi delničarji se spet zapleta. Ti so prepričani, da prisilna poravnava nebi bila potrebna in da je bila insolventnost družbe razglašena umetno. Vodstvo Thermane trdi nasprotno, saj se za prisilno poravnavo odločilo šele po neuspešni finančni sanaciji družbe. 
MARKO PLANINC (novinar): Insolventnost so razglasili potem, ko so izvedli prevrednotenje osnovnih sredstev, kar je povzročilo 25 milijonov evrov izgube v letu 2013. 


ANDREJ BOŠNJAK (predsednik uprave Thermana Laško): Iz vseh teh dokumentov izhaja, da je družba v bistvu insolventna. 
PLANINC: Mali delničarji bi radi videli cenitveno poročilo. 
BORUT SOKLIČ (predstavnik manjšinskih delničarjev v Thermani Laško): Mi smo kot zastopniki delničarjev že pred meseci zahtevali predložitev tega dokumenta. Uprava naši zahtevi ni ugodila. 
PLANINC: Zato neurejena razmerja čakajo na odločitev sodišč.
BOŠNJAK: Mi dalje poslujemo nemoteno tako kot smo v bistvu v samem načrtu prisilne poravnave predvideli bomo poravnali vse dobavitelje torej naša prisilna poravnava v bistvu prizadene, da tako rečem samo finančne upnike.
SOKLIČ: Stvari tako kot so nastavljene vodijo do tega, da bi Thermana bila prodana v končni fazi pod ceno.
PLANINC: Današnji položaj laške družbe je posledica nasedlih naložb, ki so poleg finančnih dolgov vplivale tudi na lastniško strukturo družbe. 

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Planinc Marko
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 30. 10. 2014 
Termin: 19:36
Trajanje: