RA SLOVENIJA 1, 12.06.2014, DOGODKI IN ODMEVI, 15.35

Kaj preiskuje_NPU_In kaj natančno preiskuje Nacionalni preiskovalni urad. O ozadju domnevnih nezakonitosti več Jasna Preskar. 
JASNA PRESKAR: Na Primorskem se je v termah Čatež v povezavi z Marino Portorož, pa tudi podjetje TPP, bolj znanim pod imenom Turistično podjetje Portorož, na veliko govorilo pred leti, ko so mali delničarji, ki jih je čateško podjetje iztisnilo iz obeh družb, prek sodišča zahtevali višjo ceno za svoje delnice. V primeru TPP so na primer pred dvema letoma dosegli odmevno zmago, saj so s sodno poravnavo dobili 644.000 evrov dodatne odpravnine.

Še leto prej so mali delničarjina skupščini Marine Portorož skušali doseči imenovanje posebnega revizorja za vodenje posameznih poslov v zadnjih petih letih, vendar niso uspeli. Zaradi sumov, da lastniki izčrpavajo portoroško podjetje v svojo korist in korist povezanih družb, so želeli, da bi revizor preveril opcijske pogodbe vse posle vredne več kot 800.000 evrov, nakupe in prodaje poslovnih delež, odkupe terjatev, terminske pogodbe, ter posojanje denarja in zavarovanje posojil. Še vedno se pravdajo tudi zaradi cene za njihove delnice, potem ko so jih Terme Čatež iztisnile iz Marine Portorož. Zanje so dobili po 65 evrov, zahtevano pa 140. V zvezi s temo se ne želi nihče izpostavljati, prevladuje pa zadovoljstvo do opozorila o domnevnih nepravilnostih, niso naletela na gluha ušesa. 

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Preskar Jasna
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 12. 06. 2014 
Termin: 15:35
Trajanje: