RA SLOVENIJA 1, 19.01.2015, DOGODKI IN ODMEVI, 15.40

Iztisnitev malih_delničarjev_Aerodroma_LjubljanaNa skupščini Aerodroma Ljubljana so odločali o iztisnitvi malih delničarjev, ki imajo v lasti le še 2 odstotka delnic. Tako bo Fraport postal 100 odstotni lastnik Aerodroma. Prispevek Aljane Jocif.
ALJANA JOCIF: Delničarji zamudniki bodo za iztisnitev prejeli nadomestilo. Danes so iztisnili tudi 8000 delnic imetnikov povezanih v Društvo mali delničarji Slovenije. Njihov predsednik Rajko Stankovič.
RAJKO STANKOVIČ: Večina jih ni prevzela, sprejela prevzemne ponudbe zaradi časovne stiske, ali pa so morda spregledali. Nekateri so mislili, da morda Fraport ne bo šel čez 90, ko so ugotovili, da je Fraport izpolnil ta zakonski pogoj smo v komunikaciji z vsemi delničarji zaznali, da bodo z veseljem prejeli kupnino, ki so je bili deležni tudi drugi delničarji ob prevzemu, to je 61,75 evra za delnico. 


JOCIF: En delničar je napovedal izpodbojno tožbo, kar pa ne bo ustavilo postopkov, saj naj bi bil absolutno zastaralni rok 5 let. V družbi, ki se bo verjetno že na prihodnji skupščini tudi statusno preoblikovala potekajo številni postopki. Predsednik uprave Zmago Skobir. 
ZMAGO SKOBIR: Do sedaj smo jih uspešno zaključili, gre za revidiranje lanskoletnega poročila za v bistvu poročanja in za roke, ki so veliko krajši kot so bili prej, ko smo bili še samostojna javna delniška družba. 
JOCIF: V družbi so lansko leto sklenili z rastjo prometa, ki jo napovedujejo tudi za letos. Zaradi slabitve naložbe v Adria Airways Tehniko, kar je vplivalo tudi na finančni izid poslovanja, pa je bil čisti dobiček 40 odstotkov nižji kot so načrtovali. 

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Stanković Rajko
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 19. 01. 2015 
Termin: 15:40
Trajanje: