TV SLOVENIJA 1, 28.06.2013, DNEVNIK, 19.00

Glaser ne_pusti_revizijeELEN BATISTA ŠTADER: Perutnina Ptuj je lani ustvarila rekordnih 260 milijonov prometa, kljub temu ima zaradi slabih naložb za 7,5 milijona evrov izgube. Na današnji skupščini so delničarji zavrnili predlog Kada in malih delničarjev, da vodenje poslov preveri revizijska hiša Ernst Young, pregled poslovanja so zaupali hiši BDO, ki je revizijo opravila že lani in ni ugotovila nepravilnosti. 
TIMOTEJ SEMENIČ: Male delničarje in državo, ki prek kapitalske družbe obvladuje dobrih 10 odstotkov osnovnega kapitala, zanimajo zlasti posli z nakelskim Merkurjem in odprodajo nekaterih hčerinskih družb. Posle bo ponovno revizijska hiša BDO, ki je revizijo opravila že lani, a jo je nato na pritožbo Kada sodišče zavrnilo. 


RAJKO STANKOVIČ (Društvo malih delničarjev): Revizija kaže na to, da na žalost večina delničarjev oziroma tistih, ki jih ima pod kontrolo gospod Glaser, ne želijo resnici priti do dna. 
SEMENIČ: Petleten podroben pregled poslov, vključno z investicijskimi naložbami, in dokapitalizacijo hčerinskih družb v Srbiji, bi močno okrnil tudi ugled Perutnine, opozarja tudi predsednik uprave: 
DR. ROMAN GLASER (predsednik uprave Perutnine Ptuj): Takšne informacije niso ravno v dobrobit družbi, ki ima v tako kratkem času dveh let dvakratno zahtevo po posebni reviziji. 
SEMENIČ: Sicer pa je družba ustvarila lani rekordnih 262 milijonov evrov realizacije, tudi poslovanje je pozitivno, a le navidezno. Naložbe v Probanko so podjetje pahnilo v izgubo. 
GLASER: Ki je povzročilo nekaj več kot devet milijonov evrov slabitve in zaradi tega je kumulativna izguba nastala nekje okrog sedem milijonov na nivoju skupine. 
SEMENIČ: Sicer pa so delničarji danes potrdili tudi nove člane nadzornega sveta.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Semenič Timotej
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 28. 06. 2013 
Termin: 19:00
Trajanje:2