POP TV, 15.01.2014, 24 UR, 19.04

Gašpar Gašpar_Mišič_še_ostaja_na_položaju_v_Luki_KoperJANI MUHIČ: Še vedno pa trdno v svojem, sicer že od imenovanja majavem stolčku sedi Gašpar Gašpar Mišič. 
PETRA KERČMAR: In to čeprav je pet nadzornikov od devetih ugotovilo, da je Mišič z vožnjo pod vplivom alkohola kršil pogodbo o zaposlitvi, etični kodeks Luke Koper in tudi dogovor o najemu službenega avtomobila. 
MUHIČ: Nezadovoljni pa so tudi zaradi slabo pripravljenega letnega načrta in splošnega vodenja pristanišča. Katarina Matejčič, zaradi velike moči zaposlenih in Občine Koper pa država Mišiča, ki se je delničarjem zaradi vožnje pod vplivom alkohola danes le opravičil, kljub vsemu ne more zamenjati. Kaj bodo storili zdaj? 


KATARINA MATEJČIČ: Jani, v igri so vsaj trije scenariji. Prvi in najverjetnejši je, da bo SOD, ki upravlja z Luko, počakal na odločitev koprskega sodišča, ki razsoja o izpodbojni tožbi Društvamalih delničarjev. Zaradi nje pet nadzornikov, predstavnikov kapitala, Mišiča ne more razrešiti, saj mora po zdaj veljavnem statutu za tako odločitev na seji sodelovati vsaj šest od devetih predstavnikov. A jih očitno nikoli ne bo, saj imajo tako zaposleni kot Občina Koper skupaj štiri ljudi, ki lahko z obstrukcijo sej vedno znova Mišiča ohranijo na položaju. MDS je zato ravno ta teden sodišče pozvalo, naj njihovo tožbo obravnava prednostno. A tudi če jo bo, to lahko traja vsaj še kakšen mesec, če ne celo več. SOD-ov drugi scenarij zato je, da bi na letni redni skupščini ponovno poskušali zamenjati vsaj enega nadzornika, najverjetneje Mozetičevo iz Kopra. Scenarij tri pa je izredna skupščina. A ta je malo verjetna, saj je postopek tako zapleten kot dolgotrajen. Seveda so še druge različice, a na to, da bo kdo od opozicijske četverice glasoval proti Mišiču oziroma da bi Mišič odstopil kar sam, tako ali tako ne računa nihče. 
KERČMAR: Katarina, za zdaj hvala lepa. 

 

Medij: POP TV
Avtorji: Matejčič Katarina
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: 24 ur
Datum: 15. 01. 2014 
Termin: 19:04
Trajanje: