TV SLOVENIJA 1, 12.05.2014, DNEVNIK, 19.30

Delničarji želijo_več_informacijELEN BATISTA ŠTADER: Delničarji Perutnine Ptuj naše največje živilske družbe želijo več informacij o poslovanju družbe. Na dnevnem redu izredne skupščine, ki bo prihodnji petek, bodo tudi sprememba statuta družbe ter zamenjava in povečanje števila nadzornikov. Zato se pojavljajo ugibanja, ali bi lahko spremembe vodile v razrešitev uprave z Romanom Glaserjem na čelu. 

GABRIJELA MILOŠIČ: Perutnina Ptuj navkljub 110 milijonov evrov težkemu kreditu posluje stabilno. Pričakujejo, da bodo s skoraj 270 milijoni evrov prihodkov, kot so jih ustvarili lani, lahko dolg že v treh letih znižali na 80 milijonov evrov. Z bankami upnicami so se že dogovorili o reprogramu kreditov. 

ROMAN GLASER (predsednik uprave Perutnine Ptuj): Mi plačujemo mesečno več kot 350 tisoč glavnice in pa približno 400 tisoč obresti. To je glavno prokurista v hiši zaenkrat ne bo, ker ga niso banke zahtevale. 

MILOŠIČ: A kljub temu mali delničarji in Kad predlagajo zamenjavo obstoječih nadzornikov in imenovanje treh dodatnih predstavnikov kapitala, saj dvomijo v rezultate, ki jih prikazuje uprava. 

RAJKO STANKOVIČ (Društvo malih delničarjev): Iz naslova nakupa deleža v Merkurju, to je 25 milijonov, Center naložb 10 milijonov, posojilo podjetju Univit pet milijonov, govorimo kar o 50 milijonih slabitve in od tega smo slabili le dobrih 11 milijonov, so pa ti rezultati bistveno drugačni in menimo, da nadzorniki niso opravili svoje funkcije, kot je potrebno. 

MILOŠIČ: Povsem legitimna zahteva pa ima lahko tudi negativne posledice za družbo. 

GLASER: Vse to na naše dobavitelje in pa še koga negativno vpliva. Torej, ta potencialna nevarnost je lahko v danem momentu pred nami. 

MILOŠIČ: Ob tem je Glaser potrdil, da je Agencija za trg vrednostnih papirjev zahtevala dodatna pojasnila v zvezi z menjavo delnic Merkurja. Zavrnil pa je poslovanje družbe pod drobnogledom preiskovalcev Nacionalnega preiskovalnega urada.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Milošič Gabrijela
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 12. 05. 2014 
Termin: 19:30
Trajanje: