RA SLOVENIJA 1, 19.06.2015, DOGODKI IN ODMEVI, 15.43

Delničarji Pivovarne_Laško_so_se_seznanili_z_lanskim_poslovanjemDelničarji Pivovarne Laško so se na današnji predvidoma zadnji skupščini v dozdašnji sestavi seznanili z lanskim poslovanjem skupine in s postopki o prodaji večinskega deleža pivovarne nizozemskemu Heinekenu. Prevzem bo končal šele z izpolnitvijo vseh odložilnih pogojev, med njimi je tudi pridobitev soglasja Agencije za varstvo konkurence. Uprava ocenjuje, da vsi postopki potekajo po pričakovanjih. Miran Korošec.
MIRAN KOROŠEC: Predsednik uprave Dušan Zorko pravi, da se z vstopom nizozemskega Heinekena v lastništvo za Skupino Laško končuje tajkunska zgodba in več let trajajoče obdobje negotovosti. 


DUŠAN ZORKO: Rešili smo se finančne obremenitve, rešili smo se pritiskov okolja, rešili smo se raznih ozadij. Naša naloga bo samo osnovni biznis, tisto kar znamo delat in to mislim, da bomo dobro delali. 
KOROŠEC: In sporočilo malim delničarjem, ki za zdaj ohranjajo svoj delež v pivovarni?
ZORKO: Da naj počakajo, da bo proces zaključen. Uprava ocenjuje, da je pripeljala vrhunskega novega lastnika, firmo Heineken, ki bo skrbela naprej za branding, ki bo firmo prevzela in pač Skupino Pivovarna Laško peljala tja, kjer ji je mesto. 
KOROŠEC: Predstavnik malih delničarjev Stanislav Zajšek. 
STANISLAV ZAJŠEK: Od novega lastnika želimo, da delavci obdržijo svoja delovna mesta in seveda da ohrani tisto, kar je Pivovarna Laško delala za lokalno okolje in za šport v Sloveniji. Se pravi na osnovi vsega tega kar nam bodo dali oni odgovore se bomo tudi mali delničarji odločali ali bomo svoje delnice prodali ali bomo jih obdržali. 
KOROŠEC: Delničarji so se sicer danes seznanili tudi z revidiranim poročilom o lanskem poslovanju skupine Laško in s tem, da je uprava pokrila nekaj več kot 9,8 milijona evrov lanske čiste izgube iz dobička iz minulih let in kapitalskih rezerv. 

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Korošec Miran
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 19. 06. 2015 
Termin: 15:43
Trajanje: