TV SLOVENIJA 1, 04.11.2013, DNEVNIK, 19.13

Akcija VečerovcevMANICA J. AMBROŽIČ: Delničarji Večera so na današnji skupščini podprli predlog Soda in si za dividende razdelili 256 tisoč evrov dobička družbe. Večinski lastnik Večera, Delo, je sicer predlagal, da se med družbenike razdeli celoten dobiček v višini pol milijona evrov. Mali delničarji z danes sprejetim sklepom niso zadovoljni, prepričani so, da lahko kapitalsko izčrpavanje družbe Večer, ki je lani poslovala z izgubo, pripelje v likvidnostne težave. Zato so napovedali izpodbojno tožbo. 
TIMOTEJ SEMENIČ: Svoje lastnike so zaposleni Večera pričakali s protestnimi slogani, do sejne sobe pa jim položili časopisne izvode, ki so jih poteptali, s tem so izrazili nezadovoljstvo večinskega lastnika Dela o delitvi bilančnega dobička. Po dobri uri je bila skupščina končana in sprejet kompromisni predlog Soda, da se razdeli polovica, torej 256 tisoč evrov dobička. 


VELIMIR CUGMAS (vodja skupščine): Skupščina je sprejela sklep, da se dividende izplača in sicer en evro bruto na delnico. 
SEMENIČ: Mali delničarji in zaposleni s sprejetim sklepom niso zadovoljni. Dobiček bi moral v težkih gospodarskih razmerah ostati nerazporejen, so prepričani. 
ALEŠ KOCJAN (predsednik aktiva Večerovih novinarjev): Še posebej ironično ali pa paradoksalno je, da je ta predlog prišel s strani države, ki bi morala razumeti vlogo Večera, nenazadnje je to podjetje, ki na leto vrne blizu 20 milijonov evrov in vsi zaposleni plačujejo dohodnino, podjetje plačuje korektno in pošteno davke. 
SEMENIČ: Družbeniki niso bili razpoloženi za dajanje izjav. Ujamemo članico uprave Dela, ki je izčrpavanje Večera, zaradi česar bi ga lahko doletele likvidnostne težave, ne moti. 
NADA JAKOPEC (članica uprave Dela): S katerimi se soočajo vse družbe v Sloveniji ali pa skoraj vse, nič posebnega ne bo zaradi tega. Družba Večer ima dosti naložb, ki jih lahko spremeni v likvidna sredstva. 
SEMENIČ: Zaposleni Večera poteze lastnikov ne razumejo, tudi zato, ker mora Delo časopisno hišo prodati, izčrpavanje družbe pa bo po njihovem ceno le še znižalo. 

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Semenič Timotej
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 04. 11. 2013 
Termin: 19:13
Trajanje: