RA SLOVENIJA 1, 28.12.2014, DRUGA JUTRANJA KRONIKA, 7:09

Aerodrom Ljubljana_načrtuje_rast_potniškega_prometa (1)Med družbami, ki so letos dobile novega lastnika je Aerodrom Ljubljana. Ta je zdaj v 98 odstotni lasti nemške družbe Fraport. Ljubljansko letališče, ki vstopa v velik sistem načrtuje rast potniškega prometa. Letošnje leto je bilo tudi v znamenju 50-letnice letališča. Prispevek Aljane Jocif. 
ALJANA JOCIF: Predsednik uprave Aerodroma Ljubljana Zmago Skobir je pojasnil, da postopki združevanja obeh družb nemoteno potekajo. Na januarski skupščini bodo iztisnili še preostanek malih delničarjev, Fraport pa načrtuje tudi statusno spremembo. 


ZMAGO SKOBIR: Se pravi v d.o.o., saj pri sto procentnem lastniku ni več potrebe, da je na borzi, niti, da je delniška družba. 
JOCIF: Uprava Aerodroma je v preteklosti načrtovala gradnjo novega potniškega terminala, a načrti niso uspeli. V dogovorih s Fraportom bodo najprej odpravili pomanjkljivosti obstoječega terminala, kako pa bo v prihodnje?
SKOBIR: Niso odpisani ne novi terminali, in ne zgodbe, ki smo jih mi prodajali, vendar bodo zdaj morda časovno malo drugače postavljeni, sigurno se gre pa zelo kmalu v posodobitev obstoječega terminala. 
JOCIF: Aerodrom Ljubljana je pomemben lastnik Adrie Airways Tehnike, ki je v postopku prodaje. Zmago Skobir je povedal, da se s solastnikoma, PDP in Adrio Airways…
SKOBIR: …usklajeno pogovarjamo, da ne bomo hiteli, ampak da bomo raje v bistvu dobili nekoga, ki bo res pravi lastnik, hkrati nam je pa zelo pomembno, da je družba začela boljše poslovati. 
JOCIF: Na našem osrednjem letališču tudi v prihodnjem letu načrtujejo rast potnikov. Air Serbia je število letov podvojila, Adria načrtuje nove povezave z Berlinom, Stockholmom, ponovno se vrača Swiss Air, nove čarterske povezave pa bodo tudi Seulom. 

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Jocif Aljana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Druga jutranja kronika
Datum: 28. 12. 2014 
Termin: 07:09
Trajanje: