gozdarstvo grca logo

Po majski iztisnitveni skupščini družbe GOZDARSTVO GRČA, d.d., je VZMD v začetku tedna vsem 60 manjšinskim delničarjem poslal dopise v katerih jih je opozoril, da so strokovni sodelavci VZMD ocenili, da je s sklepom ponujena denarna odpravnina 1,27 € na delnico absolutno prenizka.V Združenju so namreč že pred skupščino od družbe zahteval in pridobil dokumentacijo na podlagi katere so preverili višino ponujene denarne odpravnine ter za tem že pričeli tudi s pogovori z glavnim delničarjem ter hkrati pripravili vse potrebno tudi za sprožitev postopka sodnega preizkusa primernosti denarne odpravnine. Ob tem v VZMD izpostavljajo, da so v številnih sorodnih primerih za male delničarje praviloma dosegli tudi več kot 100 % dodatek oz. dodatno denarno odpravnino.

Strokovni sodelavci VZMD so naleteli tudi na problematično prepletenost med avtorjem Cenitvenega poročila, družbo AUDIT-IN, Ljubljana, d.o.o. in avtorjem revizorjevega mnenja o Cenitvenem poročilu, AUDIT & CO Murska Sobota, d.o.o. Direktor družbe AUDIT-IN, Ilić Srečko in direktorica AUDIT & CO, Elizabeta Ilić, namreč prebivata na istem naslovu.

Kar polovica iztisnjenih delničarjev Gozdarstva Grča ima svoje delnice še vedno na ukinjenih registrskih računih pri KDD (VIDEO), zaradi česar niti ponujene denarne odpravnine – skupaj so upravičeni do 9.659,62 € - ne bodo prejeli. V Združenju jih zato vabijo, naj še pred dejansko izvedbo iztisnitve svoje delnice prenesejo k »Delniški OPORI« pri VZMD ter si s tem zagotovijo vsa izplačila iz naslova njihovih delnic, kakor tudi dodatno denarno odpravnino, za katero so v VZMD prepričani da jo bodo dosegli v nadaljnjih postopkih.

Delničarji, ki imajo svoje delnice še vedno na prehodnih oz. ukinjenih registrskih računih pri KDD, lahko k »Delniški OPORI« pristopijo z enostavno izpolnitvijo PRISTOPNE IZJAVE in NALOGA ZA PRENOS. Pristopno izjavo delničarji pošljejo na VZMD (Hrenova 13, 1000 Ljubljana), nalog za prenos pa na KDD - Centralna klirinško depotna družba, d.d. (Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana), pri čemer utegne KDD zahtevati dodatna dokazila o istovetnosti.

Za vsakršne dodatne informacije so sodelavci Delniške OPORE delničarjem na voljo vsak delovnik med 9:00 in 17:00 na telefonskih številkah 01 25 11 420 ali 031 770 771 in e-naslovu delnice@vzmd.si.


 

Sorodna sporočila:

GOZDARSTVO GRČA – 60 iztisnjenim malim delničarjem skupno 32.706,31 € denarne odpravnine; SAVA – 34,16 mio € bilančne izgube in menjava v Upravnem odboru - torek, 07.05.2019

STOL KAMNIK, INDUPLATI, KOMPAS INT, GOZDARSTVO GRČA - VZMD na današnjih skupščinah z nasprotnimi predlogi, pobudami in napovedmi izpodbojnih tožb - ponedeljek, 27.08.2018

ISKRA MEHANIZMI - potrditev dividende v višini 4,20 €; INLES – ponovno brez dividend; GOZDARSTVO GRČA – preklic pomembne skupščine - torek, 27.06.2017


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev