V okviru programa »Delniška OPORA« pri VZMD je bila v minulem tednu uspešno realizirana še ena skupinska prodaja delnic malih delničarjev - tokrat delnic družbe CPK, d.d. Kot v številnih dosedanjih primerih je VZMD za vse delničarje, vključene v »Delniško OPORO« ali Delničarski sporazum, uspel zagotoviti prodajo vrednostnih papirjev, ki so za mnoge predstavljali le breme oz. so jih imeli celo za »ničvredne delnice«. V VZMD bodo še v tem tednu pričeli z izplačevanjem kupnine za omenjene delnice, vse podpisnike pa bodo o tem tudi pisno obvestili.

Glede na zahteve in pogoje kupca svežnja delnic, VZMD prodajne cene ne more razkriti. Izpostavljajo pa, da so skozi dolgotrajni postopek pogajanj in prizadevanj za dosego čim višje prodajne cene vsekakor izpolnili pričakovanja delničarjev, kakor tudi strokovnih sodelavcev Združenja. Kot vselej v tovrstnih primerih so v Prodajno pogodbo uspeli vključiti tudi t.i. »top-up klavzulo«, ki zagotavlja še dodatno plačilo, v primeru če bi kupec (ali z njim povezane osebe) - v naslednjih 12 mesecih delnice morda odkupoval po višji ceni. V VZMD so prepričani, da so uspeli doseči najboljše pogoje za prodajo, v okviru omenjenega svežnja delnic pa so prodali tudi delnice, katerih imetnik je bil sam VZMD. 

V VZMD so dogajanje v CPK pozorno spremljali vse od leta 2017, ko so male delničarje tudi povabili k neposredni vključitvi v prizadevanja Združenja za izstop malih delničarjev iz družbe pod poštenimi pogoji. V VZMD sicer obžalujejo, da v tokratnem primeru niso uspeli zagotoviti dodatnega (drugega) kroga prodaje pod enakimi pogoji za morebitne naknadno zainteresirane delničarje, zato ponovno pozivajo vse delničarje v družbah, kjer VZMD že vodi postopke skupne prodaje, naj se tem čimprej pridružijo. Prav primer CPK namreč kaže, da lahko v primeru odlašanja delničarji ostanejo brez možnosti prodaje, denarnih odpravnin ipd., ki jih v pogajanjih in drugih postopkih uspe doseči VZMD.


 

Sorodna sporočila:

CPK – po izbrisu prejšnjega revizorja na današnji skupščini ponovno o revizorju ter možnostih za skupno prodajo delnic malih delničarjev – VABILO k prizadevanjem VZMD - četrtek, 10.01.2019

CPK – na današnji skupščini s spremenjenim statutom in upravnim odborom ter brez dividend, ob nasprotnemu predlogu VZMD za delitev 3.55 mio € dobička - petek, 03.11.2017


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev