RA KOPER, 27.02.2007, PRIMORSKI DNEVNIK, 17.30
Vseslovensko združenje malih deležnikov je v letu dni, kolikor formalno obstaja, obravnavalo tudi primorske primere, med njimi prevzem Vipe Holdinga, nedavno skupščino Pomorske družbe, pa tudi predvideno združitev Vzajemne z zavarovalnico Adriatic Slovenica. Sicer pa ostaja zakonodaja eno od glavnih področij, kamor bo združenje še naprej vlagalo največ energije. Prispevek Jasne Preskar

.
JASNA PRESKAR: Predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristijan Verbič med prihodnjimi projekti med drugim izpostavlja predvsem vzpostavitev učinkovitega integralnega sistema informiranja.
KRISTIJAN VERBIČ (predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev): S katerim bi zelo olajšali zbiranje pooblastil oziroma udeležbo, participacijo malih delničarjev predvsem na skupščinah.
PRESKAR: Po Verbičevih besedah je v Sloveniji nekaj manj kot 700000 malih delničarjev. V primeru združitve Adriatica Slovenice in Vzajemne pa se bo ta številka povečala še za 900000.
VERBIČ: Zaradi tega smo se kot rečeno v Vseslovenskem združenju malih delničarjev nemudoma odzvali in pridobili od uprave Vzajemne zagotovila, da bomo sprotno obveščeni o vseh korakih v tem procesu združevanja.
PRESKAR: Združenje je dejavno tudi v primeru tudi Pomorske družbe, ki je po mnenju Kristijana Verbiča zelo pomembna predvsem iz vidika Splošne plovbe.
VERBIČ: Mi se tukaj seveda ne dotikamo vprašanj nacionalnih interesov in podobno, čeprav je tudi to relevantna tema, hkrati pa želimo seveda zagotoviti vse tisto kar je potrebno iz naslova zaščite interesov in premoženja malih delničarjev, ker tukaj pa gre po naši oceni za tako neokusno izigravanje in manipuliranje, da mu težko najdemo pravzaprav podoben primer v slovenski praksi.
PRESKAR: V tem duhu je, kot pravi Verbič, potekala tudi zadnja skupščina delničarjev. Ta je bila po njegovih besedah slabo pripravljena in katastrofalno vodena, vprašljivo pa je tudi pooblastilo za vodenje skupščine. Združenje bo zato naredilo vse, da bo malim delničarjem nudilo vso potrebno podporo pri zaščiti njihovih interesov.



Medij: Radio Koper
Avtorji: Preskar Jasna
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Primorski dnevnik
Datum: 27. 02. 2007
Termin: 17:30
Trajanje:2