• Medij: STA
  • Datum objave: ponedeljek, 13.09.2021

STA NA KONFERENCI O POLOŽAJU MALIH VLAGATELJEV 13 9 2021

Ljubljana/Bled, 13. septembra - Slovensko in evropsko združenje individualnih vlagateljev danes na Bledu pripravljata investicijsko konferenco, na kateri bodo predstavniki odločevalcev, regulatorjev in delničarjev iz Slovenije in tujine razpravljali med drugim o tem, kako s privlačnejšimi pogoji spodbuditi male vlagatelje k delovanju na kapitalskem trgu.

Eden glavni poudarkov konference, ki bo pripravljata Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) in Evropska federacija investitorjev in uporabnikov finančnih storitev (Better Finance), bo, kako odločevalce pripraviti do tega, da bodo s privlačnejšimi pogoji spodbudili ljudi, ki imajo veliko sredstev v depozitih na bankah, da bi sodelovali na kapitalskem trgu, je v pogovoru za STA avgusta povedal predsednik VZMD Kristjan Verbič.

Pri delovanju kapitalskega trga je po njegovem mnenju še veliko prostora za izboljšanje, aktivnost več malih vlagateljev pa da bi imelo z različnih vidikov pozitivne učinke za gospodarstvo. Lahko bi med drugim prispevali k razvoju tako infrastrukturnih projektov kot gospodarskih družb in pri tem ustvarjali ustrezen donos, meni Verbič.

Konferenca, na kateri pričakujejo okoli 100 udeležencev, med njimi gospodarskega ministra Zdravka Počivalška in ministra za digitalno preobrazbo Marka Borisa Andrijaniča, bo poleg razprave o položaju malih vlagateljev na evropskem trgu ponudila še razpravo o varčevanju za pokojnino in predstavitev investicijskih priložnosti v Sloveniji.