STA 11.2.2019

Ljubljana, 11. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.


Kupec 72-odstotnega deleža Intereurope naj bi bil po načrtih izbran do konca marca. Zavezujočo ponudbo za nakup koprskega logista naj bi v roku, ki se je iztekel minuli četrtek, poleg Pošte Slovenije oddala še turški Netlog Logistics in britanski Xpediator. Sledijo pregled in izbor ponudb ter pogajanje za zvišanje cene, ni pa še odločeno, ali z vsemi tremi ali le z najboljšima dvema, danes pišejo Finance.


Vodenje družbe Livar je namesto Jožeta Kaligara prevzel Vojko Rovere. Neuradno bo izvršni direktor, dokler ne imenujejo nove vodstvene ekipe. K zamenjavi naj bi botrovali slabši rezultati od načrtovanih. Prihodkov od prodaje je bilo lani približno toliko kot predlani, ko so znašali približno 56 milijonov evrov, kar je manj od načrtov. Zaradi tega bi lahko spodletela tudi prodajni postopek 2,3 milijona evrov terjatev do Livarja, ki jih prodaja Heta Asset Resolution, in prodaja četrtinskega deleža družbe, danes piše Dnevnik.


VZMD je konec minulega tedna na Okrožno sodišče v Kranju vložil predlog za sodni preizkus denarne odpravnine v primeru iztisnitve malih delničarjev družbe RTC Krvavec. Strokovni sodelavci VZMD so namreč ugotovili, da razlika med vrednostjo družbe v času iztisnitve in denarno odpravnino v višini 1,53 evra na delnico večkratna. Izglasovana odpravnina dosega zgolj 14 odstotka knjigovodske vrednosti delnice in le 3,6-kratnik čistega dobička, so danes opozorili v VZMD.


Kmetijska ministrica Aleksandra Pivec se je v petek udeležila mednarodnega sejma kmetijstva in živinoreje Agroexpo 2019, ki je največji sejem kmetijstva v Turčiji in četrti največji v Evropi. Kot panelistka ministrskega foruma je govorila o prihodnji vlogi panoge, ob robu obiska v Turčiji pa se je sestala z več ministri. Med drugim je turškemu kolegu Bekirju Pakdemirliju predlagala sodelovanje na sejmu Agra 2020 v vlogi države partnerice, z direktorjem azerbajdžanske agencije za varno hrano Goshgarjem Tahmazlijem pa sta govorila o vzpostavitvi sodelovanja na tem področju, so danes sporočili z ministrstva.


Certifikat Naj delodajalec za zagotavljanje najboljših delovnih pogojev zaposlenim Top Employer Institute so letos poleg podjetja JTI Slovenija v Sloveniji prejeli še Goodyear Dunlop Sava Tires, NLB in Tobačna Ljubljana, je razvidno s spletne strani top-employers.com.


Krka je prek spletne strani Ljubljanske borze sporočila, da je odkupila 9672 lastnih delnic v skupni vrednosti 554.403 evrov. Število lastnih delnic po teh nakupih je doseglo 953.589, kar predstavlja 2,908 odstotka vseh izdanih delnic.

Medij: STA

Avtor: bdo/mlu