STA 6.2.2019

Ljubljana, 06. februarja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Top Employer Institute je drugo leto zapored podelil certifikat Naj delodajalec za zagotavljanje najboljših delovnih pogojev zaposlenim. Letos ga je tako kot leta 2018 prejelo podjetje JTI Slovenija, so danes sporočili z inštituta. Ta je bil ustanovljen pred več kot 25 leti in je doslej certificiral več kot 1500 podjetij v 118 državah, so navedli.

VZMD je nekdanje male delničarje družbe Žičnice Vogel Bohinj povabil, naj se pridružijo prizadevanjem za dosego dodatne denarne odpravnine za odvzete delnice. Ta je znašala 1,98 evra na delnico, v VZMD pa zatrjujejo, da se je poštena vrednost delnice konec leta 2017 gibala med 10,64 in 15,57 evra, torej bi malim delničarjem morala pripasti dodatna odpravnina v višini 13,59 evra na delnico, so danes sporočili iz VZMD.

Nadzorni svet družbe Terme Čatež je na današnji seji sprejel sklep o imenovanju delitvenega revizorja v postopku oddelitve s prevzemom družbe Marina Portorož. Seznanil se je tudi z rezultati poslovanja družbe v obdobju od januarja do novembra lani, so iz družbe sporočili prek spletnih strani Ljubljanske borze.

Medij: STA

Avtor: bdo/jaz