• Medij: STA

sta2852021

Ljubljana, 28. maja (STA) - STA povzema javne objave nekaterih podjetij in druge informacije iz poslovnega okolja.

Ministrstvo za javno upravo je danes opravilo prvo odpiranje vlog, prispelih na javni razpis za sofinanciranje gradnje odprtih širokopasovnih omrežij naslednje generacije GOŠO 5. Nanj je do 27. maja do 12. ure prispelo 51 vlog štirih prijaviteljev, so sporočili. Ministrstvo je sredi maja podaljšalo ta razpis do 23. decembra do 12. ure oziroma do porabe sredstev. Drugo odpiranje vlog bo 5. avgusta, tretje 14. oktobra, zadnje pa 23. decembra.

Ljubljanska in zagrebška borza sta v četrtek in danes izvedli tradicionalno konferenco z naslovom Slovenski in hrvaški dan investitorjev, ki je tudi tokrat potekala v virtualni obliki. Investitorji so prisluhnili predstavitvam 18 najelitnejših družb ljubljanske, zagrebške in makedonske borze, ki so predstavile svoje poslovanje v prvem letošnjem četrtletju, so sporočili iz Ljubljanske borze. Potekale so tudi predstavitve slovenskega, hrvaškega in makedonskega kapitalskega trga. Vsi predstavniki so izrazili pozitiven pogled v prihodnost po odpiranju držav in sproščanju ukrepov po pandemiji covida-19, so dodali.

Družba Krka je od 21. do 25. maja na Ljubljanski borzi odkupila 5821 lastnih delnic v skupni vrednosti 623.405 evrov. Po nakupih ima 1.583.312 lastnih delnic, kar predstavlja 4,828 odstotka vseh izdanih delnic, je prek spletni strani Ljubljanske borze danes objavila družba.

Vseslovensko združenje malih deležnikov (VZMD) delničarjem, ki so prejeli vabila borznoposredniške hiše Ilirika, naj svoje vrednostne papirje zamenjajo za delnice družbe Ilirika moja zvezda, svetuje previdnost. Ilirika po njihovih navedbah letos delnice vrednoti po cenah, ki večkrat presegajo aktualne tečaje na trgu Si enter, opozarjajo pa tudi na davčni vidik, saj ponujena zamenjava delnic pomeni pridobitev novih delnic, kar prinese tudi davčne učinke in obveznosti, so sporočili iz VZMD.

2021-05-28/17:10

jb/bg

© STA 2021