RA SLOVENIJA 1, 27.02.2007, DOGODKI IN ODMEVI, 15.53
Vseslovensko združenje malih deležnikov je s slovesno sejo izvršilnega odbora zaznamovalo 1. obletnico delovanja društva. V tem letu je združenje, kot poudarjajo, postalo institucija, ki varuje interese malih delničarjev in je verodostojen sogovornik upravam delniških družb. Robert Škerjanc.


ROBERT ŠKERJANC: V prvem letu formalnega delovanja so, kot poudarja predsednik Vseslovenskega združenja malih delničarjev Kristjan Verbič, postali predvsem institucija za zaščito interesov malih delničarjev, na katero se iz dneva v dan obrača več institucij.
KRISTJAN VERBIČ: Aktivni smo tudi bili in še bomo na zakonodajnem področju, ker smo sodelovali praktično pri vseh zakonodajnih postopkih, uspešno poskrbeli za implementacijo rešitev, ki so v primer malim delničarjem in njihovi zaščiti.
ŠKERJANC: Z ustanavljanjem sekcij malih delničarjev in delničarskimi sporazumi, pa so mnogim pomagali pri zaščiti svojega kapitala, predvsem pa pri doseganju primarnega cilja, to je odkup delnic po pošteni tržni ceni. Med novimi prednostnimi nalogami pa je Verbič izpostavil tudi zaščito bodočih malih delničarjev Vzajemne ob njenem združevanju z Zavarovalnico Adriatic Slovenica.
VERBIČ: Pri čemer bomo pozvali vse zavarovance Vzajemne, ter je približno 900.000, da se vključijo v sekcijo glede na predvideno združenje Vzajemne in Adriatic Slovenice, ki je kot kaže še vedno v teku.
ŠKERJANC: Vseslovensko združenje malih deležnikov pa je postalo tudi polnopravni član evropskega združenja delničarjev Euro shareholders. Ob tem je bila sprejeta tudi pobuda, da bo v času slovenskega predsedovanja Evropski uniji, v Ljubljani potekala tudi generalna skupščina omenjenega združenja.



Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Škerjanc Robert
Teme: Vseslovensko združenje malih deležnikov, Kristjan Verbič
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 27. 02. 2007
Termin: 15:30
Trajanje:2