TV SLOVENIJA 1, 5.2.2013, DNEVNIK, 19.00

Vprašanje prodaje_TelekomaMANICA J. AMBROŽIČ (voditeljica): Jutri bo skupščina Telekoma in to kljub številnim zapletom in ugibanjem. Uprava slovenske odškodninske družbe je danes pozno popoldne upravi Telekoma namreč priporočila, naj za jutri sklicano skupščino prekliče, vendar so to v Telekomu zavrnili. V ozadju sta kadrovanje nadzornikov v Telekomu in prodaje te družbe. 
FLORJAN ZUPAN (novinar): Novi nadzorniki bi po prvotnem predlogu postali sedanji predsednik uprave Petrola, Tomaž Berločnik, nekdanji šef Telekoma Adolf Zupan, nekdanji vodja direktorata za elektronske komunikacije, Matjaž Janša, nekdanji direktor Tuš mobila, Matjaž Savodnik, Matej Kovač iz podjetja U-software in Miha Klun iz Adriatica Slovenice. Nadzorniki so bili izbrani že pred razpadom koalicije zdaj pa nadzor nad kadrovanjem prevzema SDS, kar pa je zmotilo tudi največjo opozicijsko stranko. 


JANKO VEBER (SD): Že samo dejstvo da se vlada ne ozira na zakonodajo in da želijo mimo zakonskih norem doseči zamenjavo nadzornikov, govori o tem, da je ta dogovor o prodaji Telekoma očitno že sklenjen. 
IGOR ERKER (borzni analitik): Si želi v tem trenutku skoncentrirati vzvode moči, verjetno do skrajnosti.
ZUPAN: Vendar je zdaj vmes posegla agencija za trg vrednostnih papirjev in državi zaradi kršenja prevzemne zakonodaje odvzela glasovalne pravice. Država je zato od šefa SOD-a Tomaža Kuntariča, ves dan zahtevala celo preklic skupščine, ker pa se je ta temu uprt, so ga skušali celo zamenjati. Kuntariča za komentar nismo priklicali. In kako bodo jutri glasovali nedržavni lastniki?
RAJKO STANKOVIČ (Društvo mladih delničarjev MDS): Naš osnovni moto je strokovnost pred partijsko knjižnico. 
ZUPAN: Država predlaga tudi izplačilo vmesne dividende, kar verjetno pomeni polovico lanskega dobička, ali 3,3 evra bruto. Draža je Telekom že prodajala leta 2007 v času prve Janševe vlade, vendar neuspešno.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 05. 02. 2013 
Termin: 19:00
Trajanje:2