TV SLOVENIJA 1, 04.04.2013, ODMEVI, 22:00

Ves dobiček_Petrola_bo_šel_za_dividendeSEKU M. CONDE (voditelj): Naftna družba Petrol bo ves lanski dobiček, dobrih 20 milijonov evrov, namenila za izplačilo dividend. Delničarji bodo dobili 10 evrov bruto na delnico, kar je več kot je bilo načrtovano sprva. Odločitev so na skupščini sprejeli brez zapletov tudi zato, ker so še pred glasovanjem imenovali nove nadzornike družbe. 
FLORJAN ZUPAN (novinar): Ker koalicija še ni dosegla dogovora glede novih nadzornikov SOD-a, je tik pred zdajci prišlo do kompromisa tudi pri nadzornikih Petrola, med sedanjo upravo SOD-a, Pozitivno Slovenjo, SD-jem in Borzno hišo Darija Južne. Igo Gruden je v.d. člana uprave SOD-a, Matija Blažič je bil direktor koprske zavarovalnice Adriatic, Irena Prijovič iz Združenja nadzornikov je že do zdaj nadzirala Petrol, prav tako tudi Tomaž Kuntarič, razrešeni in verjetno kmalu spet prvi mož SOD-a.

Klemen Ferjančič, direktor gradbenega podjetja Tehnik in Mladen Kaliterna, član uprave Borzne hiše Perspektiva Darija Južne. Država ima tretjino delnic, samo SOD petino in prav zaradi tega so mali delničarjisprva zahtevali odvzem glasovalnih pravic, na koncu pa napovedali tožbo, ker je nadzornik postal tudi Igo Gruden. 
RAJKO STANKOVIČ (Društvo malih delničarjev, MDS): Nimamo nič strokovnega proti njemu, vendar danes še vedno zaseda položaj člana uprave Slovenske odškodninske družbe. 
IGO GRUDEN (v.d. člana uprave SOD-a): Slovenska odškodninska družba je Slovenska odškodninska družba, SDH pa še ni ustanovljen. 
ZUPAN: Lastniki so izglasovali za evro in pol višjo dividendo, kot je predlagala uprava in sicer 10 evrov bruto, torej ves lanski doseženi dobiček. 
TOMAŽ BERLOČNIK (predsednik uprave Petrola): Temu se je treba pač prilagoditi, jaz temu pravim. Bomo pa zgradili eno ali pa dva bencinska servisa manj v naslednjem letu. 
TOMAŽ KUNTARIČ (član nadzornega sveta Petrola): Dosegati ali enake ali pa te rezultate še presegati, bo precej naporno. 
ZUPAN: Podoben razplet po željah večinskega lastnika pa lahko pričakujemo tudi na jutrišnji skupščini Luke Koper.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: mali delničarji, skupščina Luka Koper
Rubrika / Oddaja: Odmevi
Datum: 04. 04. 2013 
Termin: 22:00
Trajanje:2