RA SLOVENIJA 1, 24.03.2011, DOGODKI IN ODMEVI, 15.56

Tudi_mali_delni_arji_finan_nih_hodlingov_v_ve_inski_lasti_mariborske_nad_kofije_bodo_izigraniPotem, ko sta holdinga Zvon Ena in Zvon Dva, ki sta v večinski lasti mariborske nadškofije, 13. januarja letos razglasila insolventnost, sta zdaj na Okrožnem sodišču Maribor podala še predlog za uvedbo postopka prisilne poravnave. Oba holdinga sta namreč čezmerno zadolžena Neuradno gre za približno 500 milijonov evrov, eden največjih upnikov s približno 150 milijoni evrov pa je državna NLB. Prispevek Ane Bučar. 


ANA BUČAR: Bilo je samo vprašanje časa kdaj bosta morala finančna holdinga, ki se zadnji dve leti kopljeta v dolgovih, podati predlog za prisilno poravnavo ali stečaj. Ob tej novici pa so razočarani mali delničarji, kar 60.000 jima je zaupalo svoje certifikate. Še nedavno so jim obljubljali dokapitaliazacijo. Očitno, tako Rajko Stankovič, predsednik Društva malih delničarjev, s figo v žepu.
RAJKO STANKOVIČ: Nas je ta kratka izjava, ki zoper kaže na pomanjkanje komunikacije, izredno negativno presenetila in nas žalosti, da tudi pri cerkvi ni morale očitno več prisotne. 
BUČAR: Zdaj bodo mali delničarji najverjetneje ostali praznih rok. Danes nam tudi ni uspelo izvedeti kolikšno poplačilo so v predlogu prisilne poravnave ponudniki upnikom. Molčijo tako v obeh upravah kot v vrhu mariborske nadškofije. Očitno vse le ne gre tako kot je bilo predvideno v scenariju sanacije dolgov, saj bo najverjetneje moralo postopek prisilne poravnave že v nekaj dneh razglasiti tudi nadškofijsko Gospodarstvo rast.


Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Bučar Ana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 24. 03. 2011 
Termin: 15:56
Trajanje:2