TV SLOVENIJA 1, 12.06.2012, DNEVNIK, 19.00

Skup ina_Zavarovalnice_TriglavDEJAN LADIKA: Na skupščini Zavarovalnice Triglav pa so zamenjali tri nadzornike. Čeprav so mali delničarji vodstvu postavili vrsto neprijetnih vprašanj, je uprava dobila razrešnico. Matjaž Rakovec tako ostaja na čelu zavarovalnice. 


FLORJAN ZUPAN: Na predlog vlade je tik pred skupščino na AUKN po naših informacijah prišel spisek za zamenjavo vseh šestih nadzornikov kapitala, vendar je to tik pred zdajci preprečil en član uprave, tako da so jih nato imenovali le polovico. Poklicali so predsednika Antona Ribnikarja in Uroša Slavinca in imenovali Jovana Lukovca, nekdaj zaposlenega na ATVP in Gregorja Kastelica, zaposlenega v nizozemski zavarovalni družbi ING. Boruta Jamnika, ki je odstopil že pred časom, pa je zamenjal nekdanji šef Telekoma in Zavarovalnice Tilia, Adolf Zupan. Mali delničarji so protestirali zaradi predloga AUKN, da dobijo novi nadzorniki štiriletni mandat in od uprave zahtevali več pojasnil: 
RAJKO STANKOVIČ 8predsednik društva MDS): Smo vprašali, kako je opcija pri IFC, prav tako smo se dotaknili nakupa Save IP, kako da o upadanju premij…
ZUPAN: Dividenda bo po predlogu Soda 70 centov na delnico. Ker pa je skupina lani ustvarila več kot 47 milijonov evrov čistega dobička, se predsednik še ne boji zamenjave. 
MATJAŽ RAKOVEC (predsednik uprave Zavarovalnice Triglav): Moram priznati, da se ne bojim jaz veliko v življenju…
ZUPAN: Današnja zamenjava nadzornikov je verjetno tudi že znamenje za spremembe v upravi. Ali bo Matjaž Rakovec ostal, pa bo seveda odvisno od političnih interesov vladajoče koalicije. Na njegov položaj si namreč po naših informacijah želita tako nekdanji predsednik uprave Andrej Kocič in pa nekdanji predsednik uprave Soda, Marko Pogačnik.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 12. 06. 2012 
Termin: 19:00
Trajanje:2