TV SLOVENIJA 1, 07.03.2011, DNEVNIK, 19.00

Skup_ina_Raiffeisen_bankeDEJAN LADIKA: Več kot milijon evrov svežega denarja za nemoteno poslovanje potrebuje tudi banka Raiffeisen. Koliko so za to krivi dolgovi mariborske nadškofije in njenih podjetij, banka še ne želi razkriti. Lastniki so na današnji skupščini potrdili dokapitalizacijo in imenovali nove nadzornike. Nekdanjega ekonoma mariborske nadškofije Mirka Kraševca kljub nekaterim napovedim ni med njimi. 


ANA BUČAR: Skupščina Raiffeisen banke je danes potekala za strogo zaprtimi vrati, iz banke so nam posredovali le sporočilo za javnost. Delničarji pa so danes sprejeli sklep, da Mirka Kraševca v nadzornem svetu banke ne bo, prav tako pa so sprejeli tudi, da se bo banka dokapitalizirala z okoli 1,2 milijona evri. Denar naj bi zagotovili z izdajo skoraj 21 tisoč navadnih delnic, uradno ga potrebujejo tudi zaradi povečanega obsega poslovanja, neuradno pa morda tudi zaradi kreditov, danih mariborski nadškofiji. Zanimivo je, da so jim zadnje štiri milijone evrov odobrili še lanskega decembra, zdaj pa potekajo intenzivna pogajanja s finančnimi svetovalni skupine Rochild, kdaj in koliko bo sploh vrnjenega. Smo pa ujeli predstavnike malih delničarjev, okoli 60 tisoč jih je svoj denar zaupalo nadškofijskima družbama Zvon Ena in Zvon Dve in ti so danes od nadškofije terjali odgovore. 
RAJKO STANKOVIČ (predsednik Društva Mali delničarji): Smo jim jasno povedali, da v primeru, da ne bo šlo po scenariju, v reševanje kompletnih obeh dveh Zvonov, bomo uporabili vsa pravna sredstva. 
BUČAR: Od sklica izredne skupščine do morebitnih tožb na sodišču, če ne bodo poplačali tudi njih. Neuradno pa smo izvedeli, da naj bi še v tem tednu finančni svetovalci tudi uradno predstavili že tolikokrat omenjeni sanacijski program nadškofije.


Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Bučar Ana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 07. 03. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:1