RA SLOVENIJA 1, 06.05.2013, DOGODKI IN ODMEVI, 15.42

Se državi_preveč_mudi_s_prodajo_NKBM_Izjava predsednice vlade Alenke Bratušek za enega od tujih časnikov, da bi bilo treba prodati eno od državnih bank in da je po njeni osebni želji to Nova kreditna banka Maribor, šele danes močno odmeva. Nekaj mnenj je zbrala Breda Čepe. 
BREDA ČEPE: V društvu malih delničarjev so začudeni, da se je izjava predsednice vlade o prodaji Nove KBM pojavila najprej v tujih medijih. Predsednik društva Rajko Stankovič pa o morebitni prodaji meni. 
RAJKO STANKOVIČ: Moram reči, da bi meni bilo ljubše, da do prodaje Nove KBM ne bi ta trenutek prišlo, posebej ne zaradi tega, ker še niso nekateri sistemski koraki narejeni, ker vse to vpliva na ceno po kateri je možno Novo KBM prodati. 
ČEPE: Stroki je morebitna odločitev o prodaji Nove KBM razumljiva, saj mora država sanirati javne finance, vendar ob tem dr. Davorin Kračun z Ekonomsko poslovne fakultete v Mariboru poudarja, da se ne sme več odlašati z uresničevanjem koncepta slabe banke. 


DR. DAVORIN KRAČUN: Kajti dokler ne poznamo vseh podrobnosti kako bo delovala slaba banka, mi niti ne vemo kakšna je realna vrednost bank, ki se prodajajo, zato je morebitna prodaja katerekoli banke povezana tudi s konceptom slabe banke. 
ČEPE: Napoved predsednice vlade o morebitni prodaji Nove kreditne banke Maribor za njeno upravo ni presenečenje, saj tudi sami že nekaj časa iščejo strateškega partnerja, od vlade pa pričakujejo, da čimprej konsolidira bančni sistem.

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Čepe Breda
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 06. 05. 2013 
Termin: 15:30
Trajanje:2