TV SLOVENIJA 1, 28.02.2011, DNEVNIK, 19.00

Sanacijski_program_nad_kofijeMANICA J. AMBROŽIČ: Mariborska nadškofija je pripravila sanacijski program za vračilo dolgov in ga predstavila bankam upnicam. Po nekaterih informacijah nadškofija v njem predlaga, da ji banke odpišejo več kot 208 milijonov evrov dolgov. Poroča Ana Bučar. 
ANA BUČAR: Na nadškofiji zatrjujejo, da je dokument, ki ga je pripravila banka /nerazumljiva beseda/ zaupen, zato o njem, dokler ga z bankami upnicami ne bodo uskladili, ne morejo govoriti. 


DANIJEL LASBAHER (tajnik Nadškofije Maribor): Dokument, ki so ga prejele banke, še ni dokončen. Banke so bile v petek povabljene k nadaljnjemu aktivnemu sodelovanju, s tem, da posredujejo svoje pripombe, pomisleke, predloge.. 
BUČAR: Banke naj bi v nekaj dneh prejele tudi dokončno gradivo. 
LASBAHER: Iskanje rešitve bi bilo lažje z možnostjo dokapitalizacije, ki pa je zaradi vsesplošne ekonomske situacije otežena, vendar poskušamo vložiti vse napore za dosego tega cilja. 
BUČAR: So se pa oglasili tudi v društvu malih delničarjev, kjer napovedujejo sklic izrednih skupščin Zvon Ena in Zvon Dva, potrebno število podpisov že imajo. 
RAJKO STANKOVIČ (Združenje Skupaj smo močnejši): Seveda zahtevamo tudi izredno revizijo vseh poslov na pol milijona za zadnjih pet let in s tem povezano morebitno odškodninsko odgovornost, saj laična kazen za nas ni dovolj. 
BUČAR: Zanimiv je tudi podatek, da bodo Mirka Kraševca, ki se je sicer umaknil iz nadškofijskih financ, na skupščini sedmega marca ponovno predlagali v nadzorni svet Raiffeisen banke, čeprav je tudi njim nadškofija dolžna več deset milijonov evrov.


Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Bučar Ana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 28. 02. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:2