RA SLOVENIJA 1, 18.04.2013, DOGODKI IN ODMEVI, 15.39

Odzivi na_razrešitev_predsednice_uprave_VzajemneV javnosti danes odmeva včerajšnja sporazumna razrešitev predsednice uprave Vzajemne zdravstvene zavarovalnice Milojke Kolar Celarc, na njen položaj pa je nadzorni svet imenoval Aleš Mikelna. V Društvu malih delničarjev in Zvezi društev upokojencev menijo, da gre za prevlado kapitala, to je Štajerske gospodarske zbornice in pozivajo Agencijo za zavarovalni nadzor, da zaščiti denar 800 zavarovancev, sicer bodo ukrepali sami. Helena Lovinčič.
HELENA LOVINČIČ: Razrešitev Kolarjeve je bilo povsem nepotrebno dejanje, saj naj bi imela Vzajemna rekordno dobre poslovne rezultate, torej razlogov za poslovno razrešitev ni bilo, pravi Rajko Stankovič iz Društva malih delničarjev. Vzajemno je zdaj prevzel kapital, Štajerska gospodarska zbornica. 


RAJKO STANKOVIČ: Menim, da gospa Milojka verjetno ni bila poslušna pri, bom rekel, interesih finančne narave s strani določenih članov nadzornega sveta in verjetno je tudi omejila možnost, da bi v finančnem kolaču sodelovala tudi banka, ki je povsem izčrpana in pripada temu miljeju. 
LOVINČIČ: Zelo so zaskrbljeni tudi v Zvezi društev upokojencev. Mateja Kožuh Novak. 
MATEJA KOŽUH NOVAK: Da so tako na hitro zamenjali direktorico, ki je začela delat red in ki smo ji mi tudi zaupali, kaže, da imajo druge namene. Zelo smo zaskrbljeni, da je blagajna spet ogrožena. 
LOVINČIČ: Pozivajo vlado, da zaščiti denar zavarovancev. 
KOŽUH NOVAK: Ker je zdravstvo tako ali tako v stiski in če še tukaj začnejo pobirati denar in ogrozijo blagajno, potem pa res ljudje bodo umirali brez zdravniške pomoči. 
LOVINČIČ: Od Agencije za zavarovalni nadzor, ki prav zdaj pregleduje zadnje volitve v skupščino Vzajemne, Stankovič pričakuje ukrepanje, morda v obliki izredne uprave, saj da Aleš Mikeln nima izkušenj potrebnih za pridobitev licence. Skupaj s sindikati pa bodo načrtovali še druge možnosti.

 

Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Lovinčič Helena
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 18. 04. 2013 
Termin: 15:30
Trajanje:3