POP TV, 12.06.2012, 24 UR, 19.15

Novi nadzorniki_v_zavarovalnici_TriglavEDI PUCER: Zavarovalnica Triglav je za zdaj preživela kadrovski cunami, ki je bil napovedan za današnjo skupščino.
DARJA ZGONC: Največja državna zavarovalnica je sicer dobila nove nadzornike, a le tri, med njimi pa ni članov ali simpatizerjev vladajoče SDS, pač pa so svoje predstavnike dobili Virantova DL, DeSUS in NSi.


MATJAŽ RAKOVEC (predsednik uprave Zavarovalnice Triglav): Bilo je veliko govoric, kot vedno. 
KATARINA MATEJČIČ: Rezultat pa? Tresla se je gora, rodila se je miš. Čeprav je bila seja nepričakovano dolga in so jo morali zaradi pravnih zapletov enkrat celo prekiniti, je bilo na koncu sprememb malo. Triglav je dobil samo tri in ne šest novih nadzornikov. Pa še to nobenega iz vrst SDS.
RAKOVEC: ?? Lukovac in pa gospod Grega Kastelic, nadomestnega člana na mesto gospoda Jamnik Boruta pa so delničarji izglasovali gospoda Adolfa Zupana.
MATEJČIČ: Lukovca, ki je bil nekdaj zaposlen na Iliriki in pri Medvešek&Pušniku, naj bi predlagal NSi. Kastelic prihaja iz Gorenja, blizu pa naj bi bil Virantovim, medtem ko naj bi Zupan, sicer nekdanji šef Zavarovalnice Tilia in Telekoma, zastopal interese DeSUSa in malih delničarjev. A samo slabo leto, aprila lani namreč mandat poteče vsem nadzornikom, starim in novim.
RAKOVEC: Prav gotovo lahko rečem, da bomo dobro sodelovali z njimi.
MATEJČIČ: Kar z drugimi besedami pomeni: Rakovec ocenjuje, da bo ostal na svojem položaju. 
RAKOVEC: Moram priznati, da se ne bojim jaz veliko v življenju, pa tudi tega. Mislim, da rezultati so povedali, je pa to legitimna pravica seveda lastnika.
GREGOR TEKAVEC (predstavnik malih delničarjev MDS): Čas bo pokazal, kako bo se odzival nov nadzorni svet in tudi kako bo nenazadnje na očitke odreagirala uprava. 
MATEJČIČ: In prav teh, torej očitkov, je bilo veliko tudi na sami skupščini. Neizprosni so bili predvsemmali delničarji. 
TEKAVEC: Razlog za tak dobiček mi vidimo v tem, da gre tukaj za sproščanje rezervacij, zato mislimo, da dejansko drugo leto ne bomo priča tako lepim rezultatom. 
MATEJČIČ: Sploh, dodaja Tekavec, ker jih druge zavarovalnice medtem prehitevajo po desni.

 

Medij: POP TV
Avtorji: Matejčič Katarina
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: 24 ur
Datum: 12. 06. 2012 
Termin: 19:00
Trajanje:2