TV SLOVENIJA 1, 14.02.2013, DNEVNIK 19.00

Novi nadzorni_svetJASMINA JAMNIK: Zavarovalnica Triglav je dobila šest novih nadzornikov, s svojimi predlogi je uspela država, čeprav je do zadnjega kazalo, da bo na skupščini delničarjev morda celo ostala brez glasovalne pravice. Glasovanje bi ji lahko prepovedala agencija za trg vrednostnih papirjev, ki presoja, ali je v preteklosti kršila prevzemno zakonodajo. To se ni zgodilo, nadzorniki so bili imenovani, mali delničarji pa napovedujejo, da bodo odločitev izpodbijali s tožbo. 
FLORJAN ZUPAN: Država in z njo povezane družbe imajo sicer več kot 60 odstotkov, danes pa je po nasprotnem predlogu Soda glasoval le SPIZ, ki ima 34 odstotkov in zlahka preglasoval male delničarje, ki z razpletom niso zadovoljni. 
RAJKO STANKOVIČ (Društvo mali delničarji Slovenije): Tožbe sem napovedal, ker menim, da danes država ne bi smela uresničevati glasovalnih pravic po dveh zakonih. 


ZUPAN: Pooblaščenka uprave Karmen Dobnik je morala že takoj na začetku prepustiti vodenje skupščine odvetniku Franciju Matozu. 
CARMEN DOBNIK (pooblaščenka uprave): Nasprotni predlog je bil izglasovan in potem ni bilo več relevantno, kaj predlaga uprava. 
ZUPAN: Če so bili na prvem seznamu tudi predstavniki Ljudske stranke, Državljanske liste in DeSUS, je SOD tik pred skupščino predlagal nove nadzornike. Ostajajo sicer Jovan Lukovac, Mihael Perman in Blaž Šlemic, namesto Marjana Mohorka, Gregorja Kastelica in Janeza Benčine pa prihajajo Aleš Živkovič, Rok Strašek in Žiga Andolšek. Če so še pred tednom dni slavili na skupščini Telekoma, so tokrat mali delničarji ostali praznih rok, v nadzorni svet jim namreč ni uspelo spraviti svojega predstavnika. Matjaž Rakovec je morla delničarjem pojasnjevati domnevno precenjene nakupe nepremičnin, na vprašanje, ali se boji svoje zamenjave, pa takole. 
MATJAŽ RAKOVEC (predsednik uprave Zavarovalnice Triglav): Jaz nimam nobenega strahu. 
ZUPAN: Novi nadzorniki bodo nastopili osmega aprila, redna skupščina bo junija. Mandat pa Matjažu Rakovcu poteče šele oktobra prihodnje leto.

 

Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 14. 02. 2013 
Termin: 19:00
Trajanje:2