TV SLOVENIJA 1, 03.08.2011, DNEVNIK, 19.00

Lah_jutri_s_ponudboDEJAN LADIKA: Finančni holding, ki ga prek ciprske družbe obvladuje pidovski baron Igor Lah, bo jutri objavil prevzemno ponudbo za zadolženi laški pivovarski imperij. Koliko bo ponudil za delnico Pivovarne Laško, še ni znano. Neuradno pa bo polovica Lahove ponudbe v gotovini, polovica pa v obveznicah. 
FLORJAN ZUPAN: Delničarje seveda zanima, ali je neuradna ponudba, ki so jo objavile Finance, 12 evrov za delnico v gotovini, preostanek pa v obveznicah realna in kako bo financiral prevzem? 


KAREL LIPNIK (Finance): Za male delničarje je to razmeroma dobra cena. Ta del dobijo v denarju, del dobijo v obveznicah in če bodo kaj od tistega dobili, je še toliko boljše. Seveda za banke, ki bodo pa verjetno financirale tudi sam denarni prevzem, je pa to nekoliko bolj tvegano. 
ZUPAN: Mali delničarji pričakujejo še nekoliko višjo ponudbo. 
RAJKO STANKOVIČ (Društvo Mali delničarji): In glede na dejstvo, da je knjigovodska cena Laškega 14,5, upamo, da bo ta cena še višja, vsaj knjigovodska, menim, da smo mali delničarji na varni strani. 
ZUPAN: Igor Lah je s premoženjem, vrednim več kot 166 milijonov, na lestvici revije Manager, drugi najbogatejši Slovenec, posluje v Luksemburgu in na Cipru, ljubitelj umetnosti in jadranja, lastnik številnih nepremičnin, tudi stolpnice TR3 v Ljubljani. Sodišče ga je v začetku marca obsodilo na pogojno kazen zaradi zlorabe pravic pri prodaji delnic Mercatorja leta 1996. Igorja Laha za komentar nismo dobili, zaman pa smo ga iskali tudi tule, na sedežu njegovega nepremičninskega podjetja na Šmartinski v Ljubljani. Banke, ki so Bošku Šrotu zaplenile delnice po 31 evrov, bodo morale zdaj odgovoriti na Lahovo ponudbo. Tečaj delnic na borzi pa je danes v pričakovanju prevzemne ponudbe že zrasel za šest odstotkov.


Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Zupan Florjan
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 03. 08. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:2