TV SLOVENIJA 1, 24.3.2011, DNEVNIK, 19:32

Holdinga_Zvon_I_in_II_sta_vlo_ila_predloga_za_prisilno_poravnavoJASMINA JAMNIK: Holdinga Zvon I in II sta na okrožnem sodišču v Mariboru vložila predloga za prisilno poravnavo. Družbi, ki sta v večinski lasti mariborske nadškofije sta že od sredine januarja plačilno nesposobni. Po neuradnih podatkih imata za več kot pol milijarde evrov dolgov. Samo državnemu NLB-ju naprimer dolgujeta okoli milijonov evrov. 


ANA BUČAR: Bilo je samo vprašanje časa, kdaj bosta morala finančna holdinga, ki se zadnji dve leti kopljeta v dolgovih podati predlog za prisilno poravnavo ali stečaj. Ob tej novici pa so razočarani mali delničarji. Kar 60.000 jima je zaupalo svoje certifikate. Še nedavno so jim obljubljali dokapitalizacijo. Očitno, tako Stanković, s figo v žepu. 
RAJKO STANKOVIĆ (predsednik Društva Mali delničarji): In nas žalosti, da tudi pri cerkvi ni morale očitno več prisotne.
BUČAR: Zdaj pa bodo mali delničarji najverjetneje ostali praznih rok. Danes nam tudi ni uspelo izvedeti, kolikšno poplačilo so v predlogu prisilne poravnave ponudili upnikom. Molčijo tako v obeh upravah kot v vrhu mariborske nadškofije. Očitno vse le ne gre tako, kot je bilo predvideno v scenariju sanacije dolgov, saj bo najverjetneje moralo postopek prisilne poravnave že v nekaj dneh razglasiti tudi nadškofijsko Gospodarstvo Rast.


Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Bučar Ana
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 24. 03. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:2