RA SLOVENIJA 1, 20.05.2011, DOGODKI IN ODMEVI, 15.53

Dru_ba_Delo_mora_na_zahtevo_UVK_prodati_svoj_tri_etrtinski_dele_v_Ve_eruDružba Delo mora na zahtevo Urada za varstvo konkurence prodati svoj tričetrtinski delež v mariborski časopisni hiši Večer. Potem, ko je podjetje 3Lan pred skoraj letom dni vplačalo 10 odstotni predujem za nakup naložbe vredne več kot 9 milijonov evrov se je zapletlo in težko je napovedati kdaj in kako se bo končalo. Marko Škrlj.

 
MARKO ŠKRLJ: Zaposleni v Večeru, v društvu novinarjev in skupina malih delničarjev, ki se zavzema za ničnost pogodbe dela s 3Lanom, namreč trdijo, da gre za slamnatega kupca, prek katerega naj bi se Večera skušal polastiti 3Lanov partner pri soupravljanju, družba Delo Revije. Uradu za varstvo konkurence očitajo, da naj bi s sklepom v katerem soglaša z Delovo prodajo Večera 3Lanu, kupcu pomagal pri poskusu izvršitve več kaznivih dejanj. Na uradu pa nasprotno zatrjujejo, da ves dozdajšnji postopek nikakor ni bil sporen. Vršilec dolžnosti direktorja Damjan Matičič.
DAMJAN MATIČIČ: Menim, da je bila odločitev urada popolnoma strokovna in zakonita, urad je glede soglasja presojal v skladu z načeli stroke in v skladu z določbami zakona o preprečevanju omejevanja konkurence. 
ŠKRLJ: Medtem pa uprava Dela opozarja, da dolgotrajnost postopka poleg negotovosti povzroča tudi precejšnjo gospodarsko škodo, saj Večer ne more sprejemati dolgoročnih odločitev, poleg tega pa izčrpava tudi samo družbo Delo. 
VODITELJICA: Več o dozdajšnjem postopku in nadaljnji usodi prodaje Večera v današnjem Studiu ob 17-ih. Vabljeni k poslušanju.


Medij: Radio Slovenija 1
Avtorji: Škrlj Marko
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dogodki in odmevi
Datum: 20. 05. 2011 
Termin: 15:53
Trajanje:2