TV SLOVENIJA 1, 12.07.2011, DNEVNIK, 19.00

Domnevno_nepregledna_prodaja_Iverke_MANICA J. AMBROŽIČ: Po stečaju Preventa Globala zdaj prodajajo premoženje podjetja. Stečajni upravitelj in upniški odbor nameravata prodati tudi zdravo jedro Preventa Lesna, to je Tovarno ivernih plošč v Otiškem vrhu. Zaposleni se zato bojijo za delovna mesta, napisali so tudi peticijo, v kateri opozarjajo, da prodaja ni pregledna. 


DUŠKA LAH: Iverka, kot tovarno imenujejo domačini, v glavnem so ti med 270 zaposlenimi, je sicer v večinski lasti družbe Prevent Les, ta pa je del stečajne mase Preventa Globala. V javnosti se omenjata dva kupca: Jelovica in nemško podjetje s proizvodnjo v Turčiji. 
BOGDAN DETEČNIK (Sindikat Sinles): Vzdušje v proizvodnji je pač negotovo, zaposleni ne vedo, kaj bo z njimi v prihodnjem tednu, v bistvu kot sami vidite v ozadju, dela je dovolj, prodaja je lepa, zaposleni lahko delajo. 
LAH: Sindikat stečajniku očita, da ni v stiku z zaposlenimi, zato so podpisali peticijo, s katero želijo preprečiti odprodajo podjetja po delih. 
DETEČNIK: Zaposleni nismo dobili od stečajnega upravitelja od nikogar niti ene informacije, kako poteka prodaja, na kakšen način poteka prodaja in ali se bodo ohranila naša delovna mesta. 
LAH: Zaradi prodaje lesne iverke in ugibanj, kdo bi moral biti najboljši kupec, pa v zadnjih dneh prihaja tudi do nekaj anonimnih pisem, prišla pa je prva prijava tudi h kriminalistom. Prijavo so vložili mali delničarji zoper direktorja Ludvika Klemna, ki je direktor družbe Prevent Les, in sicer zaradi suma storitve kaznivega dejanja zlorabe notranjih informacij in izdajanja poslovnih skrivnosti. V prijavi mali delničarji očitajo direktorju, da jim je izdaja poslovnih skrivnosti škodovala. Več let nimajo dividend, dobiček družbe Lesne iverke pa je s treh milijonov evrov padel na tri milijone evrov izgube. Komu prodaja Iverke, bi moralo biti odločeno danes, a stečajnik Kastivnik za kakršnakoli pojasnila ni dosegljiv.


Medij: TV Slovenija 1
Avtorji: Lah Duška
Teme: mali delničarji
Rubrika / Oddaja: Dnevnik
Datum: 12. 07. 2011 
Termin: 19:00
Trajanje:2