VZMD in njegova Sekcija malih delničarjev Pomorske družbe sta danes, spričo bližajoče skupščine in predlagane dokapitalizacije, izdala javni poziv vsem malim delničarjem in BIVŠIM IN SEDANJIM POMORŠčAKOM SPLOŠNE PLOVBE

POZIV malim delničarjem POMORSKE DRUŽBE, d.d.


Male delničarje obveščamo, da je bila v Uradnem listu RS za dan 12. 02. 2007 sklicana skupščina Pomorske družbe, d.d., ki naj bi med drugim odločala o dokapitalizaciji družbe. Predlagana dokapitalizacija s strani le enega delničarja je v izrecnem nasprotju s cilji in nameni ustanovitve družbe (pooblaščenke) in interesi malih delničarjev, hkrati pa izključuje načelo enake obravnave vseh delničarjev. Tako bi sprejem predloga uprave družbe omogočil le enemu delničarju (nemškemu ladjarju oz. družbi Istrainvest, d.o.o., ki ji je že pred tem uspelo - kot vse kaže tudi ob asistenci uprave - sorazmerno poceni prevzeti večinski delež), da svoj prevladujoč položaj v družbi pooblaščenki izkoristi za dokončno »iztisnitev« preostalih malih delničarjev.
VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov je v minulem letu, prav zaradi organiziranega skupnega nastopa malih delničarjev, na skupščinah družb uspešno preprečevalo sprejemanje odločitev, ki bi bile v škodo malih delničarjev. Tudi pri nadaljnjih aktivnostih bo nadvse pomembna množičnost in složnost pa tudi usklajenost, strokovna utemeljenost in domišljenost naših postopkov in ravnanj. Problematika s katero se soočamo je kompleksna, postopki zahtevni in zahtevajo strokovno podporo. To predstavlja - vsaj za posameznike - praktično neprekosljive ovire, vsekakor pa precejšnje finančno breme, ki je z vidika ekonomske logike na individualni ravni le redko smiselno.
Zato vse male delničarje - BIVŠE IN SEDANJE POMORŠčAKE SPLOŠNE PLOVBE, d.o.o. - vabimo, da se pridružite Sekciji malih delničarjev Pomorske družbe, d.d., ki jo vzpostavljamo v okviru VZMD. Združeni se boste lahko tudi preko svojih pooblaščencev udeležili skupščine Pomorske družbe, d.d. in naredili vse potrebno, da bi preprečili predlagano dokapitalizacijo in zaščitili svoje interese in premoženje.

Za vse informacije smo dosegljivi vsak delavnik (izjemoma pa tudi ta vikend) na zgoraj navedenih številkah in naslovih.
Lep pozdrav in mirno morje,

mag. Kristjan Verbič
predsednik VZMD