Posebni pooblaščenec VZMD za ETOL Harald Karner bo na današnji skupščini družbe podal nasprotni predlog, ki nasprotuje načrtovani oddelitvi finančnega dela premoženja v prevzemno družbo.

 

 

Upravi Etol, tovarna arom in eteričnih olj, d.d.
Škofja vas 39
3000 CELJE

 


Podpisani Harald Karner, delničar ETOL, d.d., sporočam za 12. zasedanje skupščine sklicane za 15. 12. 2006 naslednji nasprotni predlog k dnevnemu redu. Pod točko (2) dva dnevnega reda se doda nov predlog

 

2. točka dnevnega reda.

 

Skupščina ne sprejme predloga o oddelitvi finančnega dela premoženja v prevzemno družbo. Skupščina sprejme sklep o zmanjšanju osnovnega kapitala za 30 %. Zmanjšanje se izvede s pozivom o odkupu lastnih delnic po pošteni tržni ceni. Za ugotovitev poštene cene se opravi cenitev. Cenilca poišče uprava. Po izteku ponudbe, se lahko opravi skupščina s sklepanjem o oddelitvi preostanka finančnega in za glavno dejavnost nepotrebnega premoženja.

 

Obrazložitev:

 

Etol je po vsebini prevzeta družba z večinskimi lastniki, ki pa ne nastopajo transparentno. Delničarjem, ki nočejo postati delničarji nove finančne družbe, je potrebno omogočiti izstop po pošteni ceni. Ta mora biti ugotovljena na podlagi ugotovitve poštene tržne vrednosti aktive nepotrebnega premoženja za osnovno dejavnost Etola. Po ocenjeni pošteni vrednosti aktive na dan priprave delitvenega načrta je le-ta vredna 51.500 SIT, šri čemer je sedanja vrednost te aktive za dobrih 20% višja.

 

Naslednje točke niso potrebne.

 


Harald Karner
posebni pooblaščenec Vseslovenskega združenja malih delničarjev za Etol d.d.

Značke: skupščina