SPOROčILO ZA JAVNOST spričo formiranja Sekcije Primorskih novic pri VZMD in obnovljenem sporazumu malih družbenikov Primorski novic

 

SPOROčILO ZA JAVNOST

 

 

Mali družbeniki oziroma lastniki družbe z omejeno odgovornostjo Primorske novice, ki imajo skupaj 13,2 % lastniški delež, so obnovili sporazum družbenikov. Po njem udeleženci sporazuma vse zadeve, ki so predmet obravnave na skupščini, predhodno obravnavajo, sprejemajo sklepe in navodila za glasovanje. V okviru tega sporazuma družbeniki uresničujejo tudi vse ostale pravice iz naslova deleža v skladu z zakoni, družbeno pogodbo in tem sporazumom. Za vodjo sporazuma je bil imenovan odvetnik Bogdan Mahne, ki tako male družbenike zastopa v relaciji do nadzornega sveta, skupščine in vodstva družbe.

 

Hkrati se je večina malih družbenikov včlanila v Vseslovensko združenje malih deležnikov ( VZMD) ter formiralo sekcijo Primorskih novic v okviru VZMD,  kjer bodo iskali strokovno podporo pri varovanju svojih interesov in interesov družbe kot celote.

 

člani Sekcije namreč ugotavljajo, da se od odločitve nadzornega sveta  o zamenjavi direktorja (junija letos) poslovanje slabša, izguba se povečuje, plan se ne uresničuje, razmere v kolektivu pa tudi niso najboljše. Takšno dogajanje seveda ne povečuje vrednosti podjetja, ampak jo zmanjšuje, na kar so družbeniki že opozorili nadzorni svet in vodstvo družbe.

 

 

Bogdan Mahne

 

vodja Sekcije Primorske novice pri VZMD