grca sava 752019

Na današnji skupščini družbe Gozdarstvo Grča, d.d., je glavni delničar GH Holding, d.o.o. (98,93 % vseh delnic) pričakovano sprejel sklep o Zmanjšanju osnovnega kapitala z umikom lastnih delnic ter sklep o Prenosu delnic manjšinskih delničarjev na glavnega delničarja. Tako je 60 iztisnjenih malih delničarjev upravičenih do denarne odpravnine v višini 1,27 € za delnico, oz. skupno 32.706,31 €. V VZMD, kjer dogajanje v družbi spremljajo že dalj časa ob tem opozarjajo, da ima kar polovica danes iztisnjenih delničarjev svoje delnice še vedno na ukinjenih registrskih računih pri KDD (VIDEO), zaradi česar omenjene denarne odpravnine – skupaj so upravičeni do 9.659,62 € - ne bodo prejeli. V Združenju jih zato vabijo, naj še pred dejansko izvedbo iztisnitve svoje delnice prenesejo k »Delniški OPORI« pri VZMD ter si s tem zagotovijo vsa izplačila iz naslova njihovih delnic.

 

Delničarji, ki imajo svoje delnice še vedno na prehodnih oz. ukinjenih registrskih računih pri KDD, lahko k »Delniški OPORI« pristopijo z enostavno izpolnitvijo PRISTOPNE IZJAVE in NALOGA ZA PRENOS. Pristopno izjavo delničarji pošljejo na VZMD (Hrenova 13, 1000 Ljubljana), nalog za prenos pa na KDD - Centralna klirinško depotna družba, d.d. (Tivolska cesta 48, 1000 Ljubljana), pri čemer utegne KDD zahtevati dodatna dokazila o istovetnosti.

Sicer je VZMD že pred samo skupščino pridobil dokumentacijo na podlagi katere bo preveril tudi samo višino ponujene denarne odpravnine ter po potrebi v zakonskem roku sprožil postopek sodnega preizkusa primernosti denarne odpravnine.

Ravnokar pa se je pričela skupščina družbe Sava, d.d., na kateri se bodo delničarji seznanili z letnim poročilom za leto 2018 in bilančno izgubo v višini 34,16 mio € ter odločali o razrešnici Upravnemu odboru, imenovanju družbe Deloitte revizija, d.o.o., za revizorja v poslovnem obdobju 2019-2021. Po odstopu Tine Pelcar Burgar s funkcije članice Upravnega odbora bo skupščina na predlog Slovenskega državnega holdinga, d.d. (SDH) odločala še o izvolitvi Vanesse Grmek, na omenjeno funkcijo.


www.vzmd.si - več o VZMD - Vseslovensko združenje malih deležnikov

www.vzmd.tv in www.investo.tv - preko 300 video prispevkov

www.investo.si - več o programu Invest to Slovenia - investo.si

www.investo.international - več o mreži 75 nacionalnih organizacij delničarjev in investitorjev